Ga naar de inhoud
Narzissen(c)ostbelgien.eu

Narcissenfeest in het Holzwarche dal

Rocherath

Begeleide narcissen-wandelingen in het Holzwarche dal bij de brongebieden van de Our. Bewegwijzerde wandelpaden en natuurgerichte kinderanimatie ter plaatse. Ervaar de schoonheid van de natuur!

Een beroemde magneet van het natuurreservaat Natagora/BNVS bosrietzanger ontvouwt elk voorjaar zijn glans: de gele wilde narcis baadt de beekdalen van het natuurreservaat in een zee van bloesem en maakt telkens weer indruk op vele bezoekers van heinde en verre.

De meeste mensen kennen de narcis als een bloem uit de voortuin of ook als snijbloem uit de handel. Bijna niemand kan zich voorstellen hoe het is wanneer de narcis als wilde soort beekdalen betovert met zijn gele bloesem. Omdat de narcis als wilde plant ernstig bedreigd is in zijn populaties, is hij streng beschermd. In de beekdalen van het natuurreservaat Holzwarche, tussen de dorpen Rocherath en Mürringen, ligt een van de belangrijkste laatste toevluchtsoorden van de gele wilde narcis, waar zij elk jaar in april een bijzonder natuurspektakel bieden.

Praktische informatie

Datum & uur :
14.04.2024 > 10:00

Plaats :
Enkelberger Mühle
Mürringer Weg
4760 Rocherath/Mürringen

T. +32 (0)80 44 81 44

E. info@natagora-bnvs.be
H. www.natagora-bnvs.be

Prijs
Gratis

Zie op de kaart