Ga naar de inhoud
Eupen Weihnachtszeit Adventskalender 01(c)Dominik Ketz ostbelgien.eu

Opening van de adventskalender

Eupen

01.12.2023 - 24.12.2023

Alleen in Eupen kan dagelijks een deurtje geopend worden op de reusachtige adventskalender. Deze deurtjes zijn over de marktplaats verdeeld.

De Eupense adventskalender - van kinderen voor kinderen - ramen dagelijks open om 17.30 uur.

Al meer dan twintig jaar is het marktplein van Eupen een magische attractie tijdens de advent: kom kijken, laat je verrassen: alleen al tijdens de laatste adventstijd werden talrijke bezoekers van heinde en verre gegrepen door dit ritueel dat elke avond plaatsvindt.

Op donderdag 1 december zweeft de kruidige geur van glühwein door de koude lucht, het gezoem van opgewonden stemmen, vrolijk gelach... Plotseling wordt het stil. Het is precies 17.30 uur. De klok van Sinterklaas wordt van ver gehoord. De Sint verschijnt met zijn gevolg en onder muzikale begeleiding van het Koninklijk Harmonieorkest van Eupen vindt de ceremoniële opening van de 1e deur plaats.

Het is een overweldigend schouwspel dat zich elke avond onder de ogen van vele bezoekers, groot en klein, afspeelt totdat de laatste van de 24 ramen wordt geopend en het marktplein met zijn prachtige adventskrans in al zijn pracht en praal schittert.

Reden te meer om door de historische oude binnenstad van Eupen met haar sfeervolle verlichting te slenteren, over de kerstmarkt te slenteren, de tentoonstellingen te bewonderen en de avondevenementen bij te wonen. Laat je betoveren!

Praktische informatie

Datum & uur :
01.12.2023 - 24.12.2023 > 17:30

Plaats :
Marktplatz Eupen

4700 Eupen

T. +32 (0)87 55 34 50

E. info@eupen-info.be
H. www.eupenlives.be

Zie op de kaart