Ga naar de inhoud
Rocherath Hasselpath, Lazarett

Bezoek aan de gedenkplaats "Hasselpath"

Rocherath

Rondleiding in het Duits/Frans/ Engels door de gedenkplaats van de Tweede Wereldoorlog (Ardennenoffensief) "Hasselpath" (lengte van de route 0,5 km). Het terrein is vlak en droog. Reserveren is verplicht.

De bossectie "Hasselpath", geldt net als de omliggende dorpen Rocherath en Krinkelt als  een grensregio van het Ardennenoffensief. Hier werd in december 1944 zwaar gevochten tussen Duitsers en Amerikanen. In dit bosgebied lag ondermeer de 99 US-infanteriedivisie, een eenheid met 10.000 jonge en onervaren soldaten. Zij werden door andere eenheden "Battle Babies" genoemd.
Op een wandelpad over een afstand van 800 m, dat op 100 m na het informatiebord links het bos ingaat, geven 9 informatieborden een levendig beeld van de loopgraven waarin de soldaten zich met hun machinegeweren en granaatwerpers verschansten. Loopgraven, overblijfsels van ondergrondse bunkers, gevechtsplaatsen en militaire veldziekenhuizen zijn stille getuigen van de toenmalige gebeurtenissen.

Parking herinneringsplek Hasselpath, straat Rocherath-Wahlerscheid N658, 1 km achter Rocherath (aan het verkeerslicht) rechts afslaan en de bewegwijzering volgen.

Praktische informatie

Datum & uur :
18.06.2023 > 14:00 - 15:30

Plaats :
Herdenkingsplaats "Hasselpath"
Straße Rocherath-Wahlerscheid N658
4760 Rocherath

T. +32 (0)477 78 12 86 (Erich Hönen)

Prijs
Kinderen gratis
Volwassenen: 3 €

Zie op de kaart