Ga naar de inhoud
Symbol_Rallye(c)Belga-Photo Willy Weyens

East Belgian Rally

5 zuidelijke gemeenten van Oost-België

21.09.2023 - 23.09.2023

In het laatste weekend van september wordt het luidruchtig in de Eifel. Rallyrijders en motorsportfans komen samen voor de East Belgian Rally, een groot motorsport evenement dat door alle vijf de Eifelgemeenten trekt.

East Belgian Rally - Drift Festival van de Extra Klasse

Als manche van het Nationaal Rally Kampioenschap (BRC), trekt de East Belgian Rally elk jaar zo'n 120 piloten aan. Niet alleen rallywagens van de moderne generatie doen mee. Vóór de rallyrijders bieden de klassieke auto's het publiek een opwindend spektakel. De East Belgian Rally werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en wordt beschouwd als de opvolger van de "Boucles de Spa". Sinds 2010 wordt het georganiseerd door de clubs AMC St. Vith en de automobielclub TAC Tielt. Het rally centrum is het cultureel centrum "Triangle" in St. Vith.

De klassementsproeven en testritten van de rally voeren door alle vijf Eifelgemeenten: Burg-Reuland, St. Vith, Amel, Büllingen en Bütgenbach. Deze geselecteerde routes worden beschouwd als de mooiste en meest uitdagende van België. Zelfs bekende kampioenen, zoals de wereldkampioen prof Thierry Neuville uit St. Vith, hebben al aan dit evenement deelgenomen.

Langs de route zullen toeschouwers kraampjes en stands vinden, en er zal voor eten en drinken worden gezorgd. Dit grote evenement is een must voor motorsportfans en al diegenen die dat willen worden.

Praktische informatie

Datum & uur :
21.09.2023 - 23.09.2023

Plaats :
5 zuidelijke gemeenten van Oost-België

E. info@amcstvith.be
H. www.eastbelgianrally.eu

Prijs
Kinderen gratis