Ga naar de inhoud
Kelmis Trésors

Op schattenjacht in Kelmis

Kelmis

05.05.2021 - 30.09.2021

Vanaf 5 mei gaan we in Kelmis op een grote schattenjacht. Een schat, een goudstaaf ter waarde van 1000 euro, is in de gemeente verstopt. Wie de schat wil vinden heeft geen schop of houweel nodig, maar een goede neus voor het oplossen van raadsels.

Wethouder Mirko Braem heeft het idee gelanceerd en is van plan de bevolking van zijn gemeente, maar ook alle geïnteresseerden buiten de gemeentegrenzen, in deze zware tijden van Corona, een spannend avontuur te bieden. "Onze speurtocht is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in onze gemeente en onze geschiedenis. Of ze nu uit Kelmis, de aangrenzende gemeenten, Duitsland of Nederland komen", onderstreept Mirko Braem.

Hoe werkt de schattenjacht?

Vanaf 5 mei zal de gemeente elke tweede woensdag een raadselspel publiceren in de Wochenspiegel en op haar Facebook-pagina rond de geschiedenis en het cultureel erfgoed 

Elk raadsel dat wordt opgelost levert een woord of naam op, die je dient te verzamelen. Na het laatste raadselspel (er zijn er negen in totaal), leg je alle woorden samen om de locatie van de schatkist te achterhalen.

Zoals gezegd, de schat is verborgen, niet begraven!

Voor de organisatie van de schattenjacht heeft de gemeente zich gericht tot Vincenzo Bianca (VB & LCA), een internationaal bekende schatgraver. Samen willen de gemeente en hij alle inwoners de kans geven om het culturele erfgoed van Kelmis op een originele manier te ontdekken.

Deelname aan het spel is gratis en de raadsels zijn zo gemaakt dat er geen taalbarrières zijn.

De schattenjacht begint op 5 mei. De goudstaaf wordt door de firma Tychon uit Kelmis gesponsord.

Contactpersoon: Sylvie Fabeck
https://www.facebook.com/GemeindeKelmis

Praktische informatie

Datum & uur :
05.05.2021 - 30.09.2021

Plaats :
Tourist Info Kelmis
Kirchplatz 2a
4720 Kelmis

T. +32 (0)87 69 98 43
E. sylvie.fabeck@kelmis.be

Prijs
Gratis

Zie op de kaart