East Belgian Rally

Op de laatste weekeiinde van september (vooral op zaterdag) gaat het er luidruchtig aan toe in de Eifel. Rallypiloten en motorsportfanaten verzamelen er om deel te nemen aan de East Belgiab Rally, een groot motorsportevenement, dat door de vijf gemeentes van de Eifel loopt.

Als voorlaatste wedstrijd van het rallylandenkampioenschap (BRC), trekt de East Belgian Rally jaarlijks 120 piloten aan. Er starten niet alleen rallyauto’s van de moderne generatie. Ook rallypiloten met oldtimers bezorgen het publiek een spannend spektakel.

De East Belgian Rally werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en geldt als opvolger van de “Boucles de Spa“. Sinds 2010 wordt de rally georganiseerd door de AMC Club St. Vith en de Automobielclub TAC Tielt. Het rallycentrum bevindt zich in het cultuurcentrum “Triangel“ in Sankt Vith.

De proeven en testetappes van de rally lopen door de vijf Eifelgemeentes: Burg-Reuland, St. Vith, Amel, Büllingen en Bütgenbach. De etappes gelden als de mooiste en moeilijkste van België. Er hebben ook al bekende kampioenen, zoals wereldkampioen Thierry Neuville uit Sankt Vith aan de rally deelgenomen.

Praktische informatie

Datum & uur :
27.09.2019

Andere data :
28.09.2019 > 09:00 - 23:00

Plaats :
Kultuurcentrum Triangel
Vennbahnstraße 2
4780 St.Vith

T. +32 (0)80 44 03 20
E. info@triangel.com
H. www.triangel.com

Prijs
Kinderen gratis
Volwassenen: 20 €