Querflöte flute-1291423 1920(c)pixabay

Ostbelgien Festival – een festival van klassieke muziek

Oost-België

01.03.2019 - 30.11.2019

Het Ostbelgien Festival is geen festival in de klassieke zin van het woord. De meestal klassieke concerten zijn over het hele jaar gespreid over de Duitstalige gemeenschap, met inbegrip van aangrenzende gemeentes.

De eerste concerten in maart leiden het voorjaarsseizoen in dat tot juni duurt. Het herfstseizoen start in september en eindigt in november. Tijdens deze periode vinden er op verschillende plaatsen van de Oostkantons, en de gemeentes Malmedy en Stavelot, symfonische, kamer- en solistenconcerten met klassieke en eigentijdse muziek plaats, maar ook jazzconcerten. Ook Chanson- en Folkliefhebbers worden niet vergeten.  

Tijdens het festival zijn er tussen de 12 en 20 concerten. Meer dan 5.000 toeschouwer bezoeken het Ostbelgien Festival, wat overeenkomt met een bezetting van 90%.  Terwijl de Walen het “Festival van Wallonië“ vieren en de Vlamingen het “Festival van Vlaanderen“, vieren de Oostkantons de tegenhanger in de Duitstalige Gemeenschap.

Praktische informatie

Datum & uur :
01.03.2019 - 30.11.2019 Informatie over het programma:
http://obf.be/de/veranstaltungen

Plaats :
Oost-België

T. +32 (0) 80 77 04 44

E. info@ostbelgienfestival.be
H. www.ostbelgienfestival.be

Prijs
Tickets kopen:
http://obf.be/de/tickets