Ga naar de inhoud

Sculpturale interpretatie van Pieter Brueghel in 3D - Hergersberg

HERGERSBERG 1, Ardenner Cultur Boulevard

01.09.2017 - 01.06.2018

De “Volkstelling te Bethlehem” ontstond in 1566 en behoort tot de beroemdste schilderijen van Pieter Brueghel de Oude. De Münchense kunstenares Martina Singer heeft het winterbeeld in een scenische installatie tridimensionaal omgezet. De voorstelling toont het leven van elke dag in een besneeuwd dorp bij zonsondergang.

In haar zorg om een zo getrouw mogelijke weergave te realiseren mikt de kunstenares niet op een fotorealistische kopie maar op de eerste plaats de uitbeelding van de figuren en hun onderlinge relaties. Niettemin is de benadering tot het origineel in kleur, verhouding en topografische details indrukwekkend. Concentreert men zich op de betoverende miniatuurwereld dan beginnen de figuurtjes een eigen leven te leiden wat aan complexiteit het schilderij ver overtreft.
Een echt meesterwerk dat, nadat het in het Bayerische Nationalmuseum in München te zien was, voor de eerste keer in België getoond wordt.

Op maandag gesloten.
 

Praktische informatie

Datum & uur :
01.09.2017 - 01.06.2018 > 10:00 - 18:00

Plaats :
Ardenner Cultur Boulevard
Hergersberg 1
4760 Büllingen

T. +32 (0)80 54 87 29
E. info@ardenner-center.net
H. www.a-c-b.eu

Zie op de kaart